Μέλισσα Κίκιζας - Ζυμαρικά και παιδιά

Εάν το παιδί σας είναι «μακαρονάς» … και λατρεύει τα ζυμαρικά να είστε σίγουροι ότι η συγκεκριμένη τροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία του.

Υγιεινή διατροφή

Τα ζυμαρικά φτιάχνονται από αγνό σιτάρι και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, θρεπτικά συστατικά που προσδίδουν ενέργεια στον παιδικό οργανισμό, διατηρώντας τον σε ευεξία και καλή διάθεση.

Ειδικά οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχονται στα ζυμαρικά πρέπει να αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι θρεπτικών συστατικών για μικρούς και για μεγάλους.

Σε μια εποχή κατά την οποία τα επιζήμια λιπαρά βρίσκονται «κρυμμένα» σε πολλά τρόφιμα που απευθύνονται σε παιδιά (σνακ, ντόνατς κ.ά.) και η συμβολή τους στην παιδική (και όχι μόνον) υγεία είναι δυσμενέστατη, τα ζυμαρικά είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή γιατί δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά, ενώ – επιπροσθέτως – τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως προσφέρουν διπλάσιες φυτικές ίνες απ’ ότι τα κλασικά ζυμαρικά, ανάγοντας τη μακαρονάδα σε ένα πιάτο που συνδυάζει τη γεύση που επιζητούν όλα τα παιδιά με την υψηλή διατροφική αξία η οποία πρέπει να απασχολεί τους γονείς.

Melissa Pasta Kids

Οι γονείς, προτιμήστε για τους μικρούς μακαρονάδες σας, την ειδική σειρά ζυμαρικών για παιδιά, Melissa Pasta Kids. Θα είστε έτσι διπλά ήσυχοι, αφού τα παιδιά σας θα απασχολούνται, θα παίζουν και θα μαθαίνουν, κατά τη διάρκεια ενός υγιεινού και θρεπτικού γεύματος.

Τα παιδικά ζυμαρικά, σε διάφορα σχήματα, βοηθούν το ζυμαρικό να δέσει καλύτερα με τη σάλτσα, κάνει πιο εύκολο τον χειρισμό του πιρουνιού και βοηθάει τα παιδιά να μην λερώνονται! Το μέγεθός τους βοηθάει επίσης στην κατάποση, καθώς μασιούνται πιο εύκολα. Παράλληλα παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξή τους και την ισορροπημένη λειτουργία του οργανισμού τους. Επιπλέον, με μια νόστιμη, ελαφριά σάλτσα, αποτελούν ένα πλήρες γεύμα, λίγων λιπαρών που δίνει γρήγορα την αίσθηση κορεσμού, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας.

Στις συσκευασίες των pasta kids, θα βρείτε συνταγές με υλικά που αρέσουν στα παιδιά, παρέχοντας ταυτόχρονα μια υγιεινή, εύκολη και πρωτότυπη λύση για το καθημερινό μαγείρεμα αλλά και για παιδικά parties.

Ζυμαρικά vs Hamburger, 1-0

Ζυμαρικά με τομάτα, ελαιόλαδο και παρμεζάνα και 1 ποτήρι αναψυκτικό: 528 θερμίδες

1 μικρό hamburger, μια μεσαία μερίδα πατάτες και 1 ποτήρι αναψυκτικό:     903 θερμίδες