Μέλισσα Κίκιζας - Περιβάλλον

Περιβάλλον

Get Adobe Flash player

Στόχος μας είναι η βιομηχανία μας όχι μόνο να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα αλλά και με τη δράση μας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος.

Περιβαλλοντική συνείδηση

Για την εταιρία μας, η γη και οι καρποί της είναι η δύναμή μας. Για αυτό αναγνωρίζουμε την τεράστια ευθύνη που έχουμε ως βιομηχανία να δρούμε με οικολογική συνείδηση.

Aξιοποιούμε φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο, ενώ στις εγκαταστάσεις μας χρησιμοποιείται νερό από αδειοδοτημένη γεώτρηση ώστε να διασφαλίζεται η ορθολογική χρήση του και να αποφεύγονται οι σπατάλες.

Η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής δε δημιουργεί απόβλητα παρά μόνο ξερά ζυμάρια τα οποία και διαθέτονται ως τροφή για ζώα.

Στις αποθήκες μας έχουν καταργηθεί όλα τα περονοφόρα μηχανήματα που λειτουργούσαν με πετρέλαιο κι έχουν αντικατασταθεί με ηλεκτρικά οχήματα, φιλικά προς το περιβάλλον.

Ύστερα από σχετική μελέτη, προχωρήσαμε σε επανασχεδιασμό των δρομολογίων των πωλητών και των φορτηγών μας με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι άσκοπες μετακινήσεις που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Ανακύκλωση

Πιστοί στην ανακύκλωση, στις συσκευασίες μας επιλέγουμε 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα χαρτοκιβώτιά μας προέρχονται από ανακυκλωμένο χαρτί, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη μείωση της καταστροφής των δασών.

Στα γραφεία μας, χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ανακυκλώσιμη γραφική ύλη και έχουμε καταφέρει να μειώσουμε κατά 30% τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται στους Χ.Υ.Τ.Α.

Ενισχύουμε την αγορά κάδων ανακύκλωσης των Δήμων Περιστερίου και Χαϊδαρίου.

Χορηγούμε με περίπου 100.000 € ετησίως την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης για να μπορεί να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της!

Οικολογία

H οικογένεια της Μέλισσα ΚΙΚΙΖΑΣ στηρίζει την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην προώθηση της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες μας, συνολικά 500 οικογένειες, σβήσαμε τα φώτα μας, καλώντας όλους τους καταναλωτές μας να κάνουν το ίδιο για μία ώρα. Στόχος της Ώρας της Γης είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να δείξει πως το κλίμα είναι… στο χέρι μας!

Αναδάσωση

Με κεντρικό σύνθημα «Η Μέλισσα δίνει ζωή στο δάσος», το 2009, ξεκίνησε μια ευρεία περιβαλλοντική εκστρατεία της εταιρίας μας με στόχο την αφύπνιση όλων γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση των δασών της χώρας μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ετών. Σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», οι άνθρωποι τηε Μέλισσα δώσαμε ζωή σε συνολικά τέσσερα δάση στα Καλύβια, την Πεντέλη, τη Χαλκιδική και το Ηράκλειο Κρήτης, φυτεύοντας συνολικά 5.000 δενδρύλλια.

Παράλληλα, καλέσαμε τους καταναλωτές μας να συμβάλλουν και αυτοί στο πρόγραμμα αναδάσωσης, αγοράζοντας τις συσκευασίες ζυμαρικών με το τυπωμένο δεντράκι της εκστρατείας.