Μέλισσα Κίκιζας - Άνθρωποι

Άνθρωποι

Get Adobe Flash player

Στη Μέλισσα ΚΙΚΙΖΑΣ επιδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια μία έντονη δράση κοινωνικών αλλά και περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών. Πιστοί στη δέσμευσή μας απέναντι στους ανθρώπους,το περιβάλλον και την κοινωνία, επενδύουμε και εφαρμόζουμε πολιτικές και πρακτικές που στοχεύουν στην ασφάλεια των εργαζομένων, στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας των προϊόντων, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην κοινωνική ευαισθητοποίηση του ευρύτερου συνόλου.

Καταναλωτές

Δέσμευσή μας είναι η σωστή σχέση υψηλής ποιότητας και καλής τιμής των προϊόντων μας.

Ενημερώνουμε το καταναλωτικό μας κοινό για τη σημασία της ενδεικτικής ημερήσιας πρόσληψης για τον οργανισμό και τη χρήση των GDA’s.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών και πελατών μας, έχουμε θέσει σε λειτουργία την ειδική γραμμή εξυπηρέτησης ώστε να δίνονται πληροφορίες για τα προϊόντα μας, τις προτεινόμενες συνταγές, ή να επιλύονται οποιαδήποτε θέματα με τον πιο άμεσα δυνατό τρόπο.

Πραγματοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής, τη λειτουργία του εργοστασίου και με άλλες επιχειρησιακές δράσεις, σε φοιτητές μέσης, ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης.

Οργανώνουμε επισκέψεις σχολείων στο εργοστάσιό μας στη Λάρισα, με πρόγραμμα ξενάγησης και ενημέρωσης για τη σωστή παρασκευή ζυμαρικών και τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Εργαζόμενοι

Η ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ ΤΡΟΦΙΜΩΝ γιόρτασε πέρυσι τα 60 χρόνια της ιστορίας της και σήμερα διοικείται από την τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα. Ήδη από τα πρώτα χρόνιας της λειτουργίας της, ο ιδρυτής της Αλέξανδρος Κίκιζας είχε εμφυσήσει στο προσωπικό ένα όραμα και είχε δημιουργήσει μία ζεστή φιλική ατμόσφαιρα έτσι που ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται ότι μπαίνει στο σπίτι του. Έκτακτα bonus, παροχή ροφήματος και πρόχειρου γεύματος, συχνές εκδρομές και συμπαράσταση στα οικογενειακά προβλήματα του προσωπικού ήταν μερικά από τα πρωτοποριακά “benefits” που απολάμβαναν οι εργαζόμενοι στην εταιρία από την δεκαετία του ’50.

Η κουλτούρα αυτή, που προτάσσει τον Άνθρωπο και όχι απλώς τον εργαζόμενο, συνεχίστηκε στη Μέλισσα- Κίκιζας  όλες τις δεκαετίες που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα. Στη Διοίκηση της εταιρίας πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ποιότητα της εταιρίας εξαρτάται από την ποιότητα του Ανθρώπινου Δυναμικού της. Και όταν μία εταιρία έχει καλή ποιότητα Ανθρώπινου Δυναμικού, όταν υπάρχει εσωτερική ομόνοια και κοινό όραμα, τότε δεν μπορεί παρά η εταιρία να επιτύχει τους στόχους της.

Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε από τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου του Ινστιτούτου “Great Place to Work”, ότι το προσωπικό μας έχει εμπιστοσύνη στην Διοίκηση, θεωρεί ότι υπάρχει ευκολία στην προσέγγιση μαζί της, ότι υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον για κάθε εργαζόμενο, ότι υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης και φιλικό εργασιακό περιβάλλον. H μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς, είναι βέβαια πως οι άνθρωποί μας αισθάνονται υπερηφάνεια για τη Μέλισσα- Κίκιζας. Υπερηφάνεια να λένε σε άλλους πως δουλεύουν εδώ, για αυτά που έχουμε επιτύχει και διατηρούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια για την ελληνικότητα, αλλά και το ήθος και την τιμιότητα που είχε μεταδώσει ο Ιδρυτής της εταιρίας, πριν από τόσες δεκαετίες.

Οι απαντήσεις των εργαζομένων μας, καθώς και η κατάταξή μας ανάμεσα στις «καλύτερες εταιρίες για να δουλεύει κανείς στην Ελλάδα» μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Εξάλλου το πιστεύω μας ήταν, είναι και θα είναι:

Ικανοποιημένο και με υψηλό ηθικό Ανθρώπινο Δυναμικό = Επιτυχημένη Εταιρία.

Η εταιρία μας βοηθάει τους εργαζόμενους να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, να βρίσκουν επαγγελματικές προκλήσεις, να διαχειρίζονται την καριέρα τους και να προάγουν την προσωπική τους ανάπτυξη. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους εμπνέει, να τους εμψυχώνει, να τους επιβραβεύει και να τους φροντίζει.

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα “Εργασιακό Περιβάλλον.”